8 steg till julstämning

2015Nu mina vänner börjar det närma sig! Bara två dagar kvar. Men om du som jag inte riktigt fått den där julstämningen än får du här några tips hur man i alla fall kan försöka komma i rätt stämning.
 
 
1. Titta inte för allt i världen inte ut! Det som förstör julstämningen mest är en grön gräsmatta och vattenpölar. Se till att befinna dig inomhus och tänd en massa ljus för att reflektionerna från fönstrena ska göra chansen att få en glimt av det icke-snötäckta landskapen ännu mindre..
 
2. Sök på "christmas" på weheartit, tumblr eller pinterest och surfa runt en stund för att komma i rätt mode. Förutom det fakto att det skapar julstämning kan det faktsiskt komma till nytta. Man hittar mycket inspiration som t.ex. diy-julklappar, julkort, inslagningsidéer och smarriga julgodisar.
 
3. Lyssna på julmusik. Här gäller det att lyssna på sådant du verkligen gillar. För om du som jag tycker att de där klassikerna börjar bli lite väl smöriga och överspelade, lönar det sig att hitta nya fräscha alternativ som ändå bidrar med den rätta känslan.
 
4. Se på julfilmer. Den här punkten är jag själv rätt så dålig på eftersom jag sällan har tiden eller orken att sitta ner i 2 timmar. Men om du redan har packat in alla julklappar och julstädat huset vaför inte ta lite tid för dig själv och drömma in dig i de överdrivna amerikanska julfilmernas värld?
 
5. Julpynta. Jag gillar att pynta, men det finns en gräns. Man får inte överpynta. Då känns allting bara plottrigt och fake. Hemligheten är att få det småskaliga och simpla att bilda en fin helhet.
 
6. Baka och pyssla. Sånt som man aldrig hinner med annars men som lönar sig på julen. På så sätt får man enkelt billiga, personliga och rolika julklappar att ge bort. På köpet kommer även julfiilisen. 
 
7. Ta in alla juldofter och julsmaker. Pepparkakor, glögg, julstjärnor, choklad, nybakta lussebullar, doftljus osv. osv.
 
8. Gör en god gärning. Gör någon en tjänst genom att göra dens dag lite bättre. Le åt en okänd, hälsa på en gammal släkting eller skicka en julhälsning.
 
 
Såhär mycket julfiilis har vi haft här hemma idag. Det är inte så lätt att packa in julklappar när den här busungen ska tugga på alla paketpapper och snören, men såklart ska hon få vara med ändå.
 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?