Ja, detta hände!

2015Även om de redan gått flera veckor sedan det hände så måste jag ändå berätta det på bloggen också. Det som har hänt är alltså att vi har fått en KATTUNGE! 
 
Det hela började med att jag mellan ungdomslägret och pieksämäki-lägret hälsade på hos min kära vän Edith. Hemma hos sig hade hon två gudomligt söta små kattbabysar som dom skulle ge bort. Eftersom jag och min syster har velat ha en katt hur länge som helst började det gro ett litet "om" i bakhuvudet. Eftersom min syster även hade konfirmation någon vecka senare kom tanken om inte det skulle vara den perfekta konfirmations gåvan... Och efter lite övertalning fick jag till och med mamma övertalad och några dagar efter att jag kommit hem från Pieksämäki åkte vi upp 500 km för att hämta hem den lilla ungen som är döpt efter Charlie Chaplin p.g.a. sin söta lilla mustasch. Shappy är alltså vad den här lilla sötisen heter:
 
 


Slut på sommarvädret

2015Har varken haft tid eller lust att skriva några blogginlägg på senaste tiden. En orsak är att skolan börjat ta tid av min fritid igen. Men största orsaken är ändå att jag har velat ta vara på varenda dag då det ännu varit fint väder. Tisdagen skulle enligt väderleken vara den sista riktiga sommardagen så då passade vi på att fira den med att åka och simma till ett riktigt sommarställe. För att hoppa från klippor är väl helt klart bästa sättet att avsluta sommaren på?
 
#pmaki15

2015Efter ungdomslägret åkte vi (jag och Ida) till snälla Edith som hade erbjudit oss husrum hos henne för ett par nätter. Efter det bar det av till det efterlängtade sommarlägret i Pieksämäki. 
 
6 dagar tillbringades där med ett hundratal andra männiksor. Dagarna bestod till stor del av volleyboll eftersom jag valt det som kurs. Också under fritiden var volleybollen flitigt i användning. Plus att vi även hade ett lag i den almänna volleybollsturneringen som ordnades under lägret.  
 
Förutom volleyboll var det såklart en massa annat. Mycket och bra undervisning som verkligen fastnade i minnet. Lekar och tävlingar. Nya bekantskaper. Och galna påhitt som t.ex. vår überhäftiga madrasskoja och den nyuppfunna sporten roskis-basket. 
 
Det och mycket mycket mer fick jag vara med om under denna vecka. Nu följer lite bilder.
 
Säckhoppningsfotboll hörde en dag till kvällsprogrammet
 
Tre underbara tjejer
 
Här var det långärmade mot kortarmade på blodigt allvar
 
Förberedelser inför stafetten
 
Koncentreade tjejer
 

Och så var tävlingen i full gång
 
Det var kombinerad säckhoppning och fyllestafett
 
 
Fina Lotta uppträdde under Fria förmågor
 
Mr Goran kunde det där med att förbluffa publiken med sina trollkonster
 
Volleybollsfinal på g
 
 
För både stora som små
 
 
På lördag var det match mellan gifta och ogifta på fotbollsplan
 
 
Här är den berömda madrasskojan
 

Oskar´s angels dominerade stort i volleyturneringen
 
Och här har vi hela gänget (minus Fanny som vi detta tillfälle var påväg till Italien).
Kvällspromenad
 
Mera volleyboll
 
Ni är guld värda! 
 
Lite ninja är aldrig fel
 
De fyra sista bilderna är lånade av Nora.