Veckoslutet i bilder

2016





Lördag eftermiddag tillbringades i en av Finlands äldsta städer. Vi tyckte att det passade bra med en liten stadsutflykt en dag som denna. Inte fasligt kallt och dessutom klart solsken. Visst kan vintern ändå vara rysligt vacker?





Vi strosade runt på de smala gatorna i gamla stan. Stannade vid mysiga caféer och beundrade de gamla vackra husena. 



Där emellan kikade vi in i små hantverkarbutiker och passade på att utforska loppisutbudet. Dock blev det inga fynd den här gången.


Söndag förmiddag (som nästan hann bli eftermiddag) bestämde vi oss för att inleda skidsäsongen.


Vädret var verkligen perfekt och att sitta inne en sånhär dag kom inte ens på frågan.


Det blev en ny rutt för mig den här gången. Hade aldrig skidat där tidigare men blev tipsad av en vän att det var bra. Och det var den nog. Man fick både skida på öppna åkrar, i tät skog och vid havstranden.


Även skidorna löpte bra. Fick ta och låna pappas eftersom mina fortfarande är i sportbutiken.


Efter denna skidtur snörade jag ännu på mig skridskorna ett varv för att spela några matcher med tjejerna. Friskluftsförgiftningen var alltså redan ett faktum. Men visst måste man ju passa på nu när vintern äntligen kommit.


Min fotovägg

2016



 
 
 
Har uppdaterat fotoväggen med nya bilder igen. Böt lite stil på samma gång och valde att beställa hem bilder i polaroid-format den här gången. Känns bra att göra något av bilderna så att de inte bara ligger i datorn och tar upp en massa utrymme. Nu kan jag istället se på alla mina favoritbilder varenda kväll före jag somnar och varenda morgon före jag stiger upp. Dagen blir så mycket bättre då.


Några mål

2016



Idag var första riktiga måndagen för det här året. En måndag efter ett skönt veckoslut och jag var igen tvungen att dra ditt arsle till skolan för flera timmars stillsittande. 
 
Ja, det är ju nu den riktiga nystarten börjar. Att sitta och planera nyårslöften under jullovet är ju ingen konst men att tillämpa den i den redan fullspeckade vardagen är inte lika lätt. 
 
Därför är mina mål i år anpassade efter mitt dagliga liv istället för att mitt dagliga liv är anpassat efter mina mål. Det låter kanske trist men det är i alla fall realistiskt.
 
Det är även många saker jag vill behålla från förra året eftersom det fungerade bra. Så här kommer nu även min lista på mål för året 2016.
 
 
 Saker jag vill fortsätta med:
 
- Skriva träningsdagbok. Att sedan kolla tillbaka och märka hur man utvecklats och vad som fungerat bra har varit till stor nytta. Har tillexempel märkt att jag blir sjuk om jag inte har tillräckligt många vilodagar i veckan och att jag tränar bäst riktigt tidigt på morgonen eller sent på kvällen.
 
- Sova ordentligt. Minst 8 timmar skall det vara. Då mår jag som bäst.
 
- Äta mycket. Inga svårigheter där. Det gör jag gärna ;)
 
- Strukturera och planera. Skriva upp läxor, att-göra-listor och ha en klar uppfattning om den närmaste framtiden.
 
- Testa på nya saker. Som att pröva på en ny sport (boxning), åka på resor utan familjen (klättringsresa till sverige), börja jobba på ett främmande språk (dra innebandyklubb på finska). Mera sånt.
 
- Vara mån om mina pengar. Tänka att hur många tågresor upp till österbotten sparar jag genom att inte köpa det här plagget.
 
 
 
Saker jag vill börja med:
 
- Skriva. Inte dagbok men något liknande. Inte elektroniskt utan med penna och papper. Det kan vara listor, tankar, planer, idéer och påminnelser. Bara för mig själv och ingen annan.
 
- Fota mer. Kameran har stått allt för mycket orörd senaste tiden. Jag måste få uttrycka min kreativitet.
 
- Sluta oroa mig. "Ingen har på dödsbädden tänkt: 'Jag ångrar att jag inte oroat mig mer'" - Okänd
 
- Sätta mindre tid på skolan. Jag behöver inte sitta och stressa i timtal, jag klarar mig ändå.
 
- Vara mer spontan i vardagen. Man måste ju skapa minnen i vardagen också och inte bara på helgerna. Oplanerade äventyr brukar för övrigt även vara de bästa.
 
- Göra onödiga saker. Jag behöver inte alltid göra något nyttigt. Ibland är det okej att bara ligga och slökolla på tv eller surfa runt på pinterest utan att ha ångestkänslor. Det är bara det att tiden oftast inte räcker till...
 
(Bilderna är lånade från pinterest)