Julafton

2015 
09:20 
Jag stiger upp, går i duschen och gör mig färdig för julafton. Detta var årets jul-outfit bestående av en lite julig och röd tröja och svart kjol. 
 
 
11:00
Jag befinner mig på åldringshemmet med ett gäng andra ungdomar för att sjunga julsånger med de äldre. Det här blev tredje året i rad och det känns alltid lika bra att se hur glada de blir av det vi gör.
 
 
12:00
Vi åker till mammas brors nya hus där alla mammas bröder och deras barn är samlade till julgröt på traditionellt vis. Vi började med att se på utlysningen av julfreden.
 
 
12:15
Dags för risgrynsgröt. Med socker och kanel och smöröga. Och mandel. Som jag dock inte fick i år. Så kan det gå...
 
 
12:20 
Sitter kring bordet tillsammans med släkten, lyssnar på riktigt dåliga rim, talar om vad man önskat sig och lyssar på kusinernas väntan på julgubben. Precis som det skall vara.
 
 
15:00
Det blir julkyrka. Hela byggnaden var fullproppad med folk och det var knappt man fick plats i bänken. 
 
 
15:35
God jul måste man ju också önska mommo. Hon fick dessutom några ljus på graven som julklapp.
 
 
15:45 
Dags att åka hemåt för att fira jul där med familjen och farmor och farfar.
 
 
17:45
Julmaten stod på bordet och det var dags att hugga i förrätten.
 
 
18:10
Dags för huvudrätten med lådorna och pappas skinka som var riktigt perfekt i år.
 
 
19:20
Julgubben är seg och ger sig inte i första taget. År efter år har han kommit och påstår att vi varit lika snälla varje gång. Även i år överröste han oss med julklappar.
 
 
20:05
Alla julkappar är öppnade och katten leker bland pappren och snörena. Otroligt fina julklappar i år igen. Tack till alla!
 
 
Resten av kvällen och natten blev det testande av alla julklappar och så småningom drog vi oss till sängs efter en riktigt fin julafton.


8 steg till julstämning

2015Nu mina vänner börjar det närma sig! Bara två dagar kvar. Men om du som jag inte riktigt fått den där julstämningen än får du här några tips hur man i alla fall kan försöka komma i rätt stämning.
 
 
1. Titta inte för allt i världen inte ut! Det som förstör julstämningen mest är en grön gräsmatta och vattenpölar. Se till att befinna dig inomhus och tänd en massa ljus för att reflektionerna från fönstrena ska göra chansen att få en glimt av det icke-snötäckta landskapen ännu mindre..
 
2. Sök på "christmas" på weheartit, tumblr eller pinterest och surfa runt en stund för att komma i rätt mode. Förutom det fakto att det skapar julstämning kan det faktsiskt komma till nytta. Man hittar mycket inspiration som t.ex. diy-julklappar, julkort, inslagningsidéer och smarriga julgodisar.
 
3. Lyssna på julmusik. Här gäller det att lyssna på sådant du verkligen gillar. För om du som jag tycker att de där klassikerna börjar bli lite väl smöriga och överspelade, lönar det sig att hitta nya fräscha alternativ som ändå bidrar med den rätta känslan.
 
4. Se på julfilmer. Den här punkten är jag själv rätt så dålig på eftersom jag sällan har tiden eller orken att sitta ner i 2 timmar. Men om du redan har packat in alla julklappar och julstädat huset vaför inte ta lite tid för dig själv och drömma in dig i de överdrivna amerikanska julfilmernas värld?
 
5. Julpynta. Jag gillar att pynta, men det finns en gräns. Man får inte överpynta. Då känns allting bara plottrigt och fake. Hemligheten är att få det småskaliga och simpla att bilda en fin helhet.
 
6. Baka och pyssla. Sånt som man aldrig hinner med annars men som lönar sig på julen. På så sätt får man enkelt billiga, personliga och rolika julklappar att ge bort. På köpet kommer även julfiilisen. 
 
7. Ta in alla juldofter och julsmaker. Pepparkakor, glögg, julstjärnor, choklad, nybakta lussebullar, doftljus osv. osv.
 
8. Gör en god gärning. Gör någon en tjänst genom att göra dens dag lite bättre. Le åt en okänd, hälsa på en gammal släkting eller skicka en julhälsning.
 
 
Såhär mycket julfiilis har vi haft här hemma idag. Det är inte så lätt att packa in julklappar när den här busungen ska tugga på alla paketpapper och snören, men såklart ska hon få vara med ändå.


Wishlist

2015 
1. Pengar. Ja det talar väl för sig själv. Man behöver ju pengar till allt så...
 
2. En huppare. Min favorithuppare försvann från skolan nu i höst och enda sedan dess har jag saknat att ha en huppare som är både skön och snygg att dra på sig alla kalla vintermorgnar till skolan.
 
3. Massage. Min stela rygg och stela axlar tackar aldrig nej till lite massage.
 
4. En blotterazzi. Det här skulle vara bra för mig som väldigt lätt får fet hud. Det är som en liten svamp som suger åt sig fetten från huden. Sedan är det bara att tvätta den och använda pånytt! Skitsmart!
 
5. En digital kompakt systemkamera. Panasonic Lumix Gx7 är en modell som skulle sitta bra. Det skulle bli som en motpol till min Canon EOS 600D som är lite väl stor och klumpig i vissa sammanhang.
 
6. Nya springskor. Mina gamla börjar nog bli ganska slitna efter alla dessa springturer det senaste året. En liten uppgradering bidrar ju också till mer motivation.
 
7. Nya skidor och monor. Mina gamla existerar inte ens mer så det är väl dags att skaffa nya så småningom. Sedan får vi väl bara hoppas på snö.