Sportlovsskriba

2016En dag av återhämtande efter gammeldansen var allt jag fick förrän det var dags för nya äventyr. På södagen åkte jag nämligen iväg för att tillbringa en vecka som hjälppis på sportlovsskriban. 
Trots att jag var lite skeptisk till en början blev det en superhärlig vecka som jag sent kommer glömma. Vi var ett awesome ledarteam och även konfirmanderna (eller skribafärdarna som de sen fick heta) var superhärliga. 

Nu i efterhand ångrar jag inte en sekund att jag ställde upp som hjälpledare. Faktum är att jag känner mig helt tom inuti. Det är nästan som att man hade glömt hur livet utanför kändes. Det hinner hända så mycket och man hinner komma varandra så nära under en vecka så att allt nu bara är slut känns nästan sorligt. Men i alla fall, tack för ett riktigt härligt läger! Gamlas dans

2016Då vi på torsdag slängt ut treorna ur skolan var det alltså igår dags för den traditionsenliga gammeldansen för tvåorna. Det blev en riktigt lyckad dag, eller ska vi säga dygn som nog uppfyllde alla mina förväntningar. 
 
  
Dagen började tidigt med en frissatid kl. 7:00. Efter det åkte vi runt i kommunen  till både lågstadieskolor och åldringshem för att dansa där. På dagen dansade vi sedan tillsammans med finska gymnasiet för en stor publik i allhallen. Vi hann ännu med ett besök till kommunalhuset innan vi äntligenfick byta till lite bekvämare kläder för en stund. 

I väntan på kvällens uppvisning i skolan beställde vi pizza och vilade våra trötta fötter efter allt dansande. Klockan 18:00 kom sedan föräldrarna och andra inbjudna för att se oss dansa i gymnasiets festsal.
 
 
 Efter det vankades det festligheter som började med middag och sedan fortsatte med dans och partaj natten igenom. Tack för en minnesvärd dag allihopa!


Onsdagslista

2016DAGENS VÄDER:
Grå himmel men till min stora förtjusning har det snöat mer inatt så det är i alla fall vitt och fint på marken.

DAGENS KLÄDSEL:
Haha, vilken perfekt dag att reklamera min klädsel på! Sitter nämligen hemma med adidasbyxor och huppare. Men halåå, det är faktiskt bara provecka typ varannan månad så varför inte utnyttja att få gå bekvämt (aka. sunkigt) även i skolan?

DAGENS FRISYR:
Uppsatt i en svans pga väldigt skitigt. Också det en fördel med provveckan. Det är okej att ha skitigt hår, alltså sparar man vatten hemma. Skämt å sido.


DAGENS MAT:

Morgonmål: två bröd + en skål med youghurt och banan.

Lunch: köttsoppa och bröd med ost.

Mellanmål: en skål med äppel, banan, turkisk youghurt och nötter. (Är besatt, så gott!)

Middag: hemgjorda maletköttbiffar med gräddsås och potatis.


DAGENS HÄNDELSE:

Var i skolan i en och en halv timme för att skriva biologiprov. Typ det.

 

DAGENS PLANER:

Var väl egentligen meningen att plugga finska hela dagen men det blev inte riktigt så. Ikväll blir det boxningsträning då jag äntligen får glömma allt annat för en stund.DAGENS VILL HA:

Nya springskor.


DAGENS SAKNAD:

Vännerna som bor långt borta är alltid saknade.


DAGENS TRÅKIGASTE:

Dagen stråkigaste händelse var tyvärr inte bara dagens tråkigaste utan hela årets tråkigaste. Inget personligt egentligen men dock något som verkligen satte hjärnan igång och tårarna att rinna. 

 

DAGENS BOK: 

Både finska grammatik- och textboken har fått sällskap av mig idag. Men ikväll tänker jag läsa dagens avsnitt av "Fem minuters paus" av Cajsa Tengblad för att få min dagliga inspiration till att bli en bättre människa.


 

DAGENS DRYCK:

Vatten och mjölk.


DAGENS GODIS:

Januari är över och min sötsaksstrejk likaså så jag unnade mig en Bounty till kaffet efter maten.


DAGENS HUMÖR:

Inte det bästa om man säger så...


DAGENS FRÅGA:

"Måste man gå till jobbet om man verkligen inte vill?" - Pappa


 


DAGENS TELEFONSAMTAL:

Fick ett samtal av min chef som undrade om jag ville fortsätta jobba som innebandytränare även nästa säsong. Det ville jag, sa jag. Fast egentligen ljög jag. Jag vill inte men jag gör det ändå. För att få pengar och för att utveckla mina språkkunskaper i vårt första inhemska språk.

 

DAGENS LÄNGTAN:

Att åka till Åre på skidsemester, utbytesperioden, resan till Stockholm då jag och en vän ska volontärarbeta för röda korset (kanske) och skribalägret jag skall vara hjälpledare på under sportlovet


DAGENS PERSONER:

Min underbara syster som kommer hem och säger "Hur mår du idag, min favoritsyster?". Även om jag är hennes enda syster tar jag det som en komplimang.

Dessutom går mina tankar till en speciell person eller personer som gått igenom något idag som ingen någonsin borde få gå igenom.