Sokkanuten

2016Efter en sväng via turistinformationen i Forsand var vi alla överrens om att vi var färdiga för vår första hike. Den skedde inte långt bort ifrån huset där vi bodde. Vi tog bara bilen över till andra sidan fjorden och så var vi klara för avfärd. 
 
 
 


Huvudmålet för vandringen var toppen på berget Sokkanuten, det berg vi också kunde se från vår alldeles egna terass. Vad vi inte förstod var att vi faktiskt skulle ända upp... Men visst slapp vi upp på toppen till sist. Synd bara att det råkade vara storm just då... 
 
 
 
 
 
 
Men sega som vi är hördes det inga klagomål utan vi marcherade på med glada miner även ner från berget. Då det hade gått tre timmar blev vi lite fundersamma. Det var nämligen meningen att hela rutten skulle ta ca 3 timmar och vi var inte närapå hemma ännu. 
 
 
 
 
Nåväl, det var ju midsommarafton. Oss störde det inte att vi råkade vara strandsatta mitt på en äng någonstans i mitt i ingenstans.  Vi njöt av våra blöta matsäckar och drack vårt kalla kaffe.
 

Då vi fortsatte vår vandring mot det håll vi trodde var hemåt blev vi plötsligt överraskade av en flock arga kor som tydligen också var ute på vandring. Plötsligt stod de bara där, mitt på vägen, utan någon bonde i sikte. Vad gjorde vi då? Jo, flydde för våra liv upp i skogen och satt där och väntade på att korna skulle ge sig iväg. Tänk vilket skratt någon kunde ha fått sig ifall någon hade fått syn på oss där vi satt och skakade i skogen. Allt för bara några kor!
 
 
Nåväl, till sist klarade vi oss undan korna och hittade även hem till vårt hus igen. Om dock en aning kalla och blöta. Så löd historien om vår första vandring i Norge...Märta

http://martas.blogg.se

Härliga bilder! :-) Ser underbart ut.

Svar: Tack så mycket!
Anna DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?