Idag åker vi!

2015Idag sätter jag och Ida oss på tåget till Vasa där vi ska träffa några kompisar och gå ut och fira Idas födelsedag på någon mysig restaurang. Det ska bli så kul att träffa dem igen och få tala ikapp allt vi missat sen sist!
 
Sedan har vi lyxen att få sova över hos vår kära vän Fanny för att sedan nästa morgon ta oss till hamnen. Där möter vi upp ett gäng människor som vi ska ta och åka med till Sverige.
 
Det som väntar oss är alltså en resa för ungdomar där vi inom loppet av fyra dagar ska leva på naturens villkor och det som är resans höjdpunkt: klättra i berg. Samtidigt är det som en liten överlevnadskurs då vi inte kommer ha tillgång till någon elektricitet eller rinnande vatten. Dessutom sover vi i tält med endast en 1 cm tjock madrass som underlag. Ska bli riktigt spännande då jag aldrig gjort något liknande tidigare. Även om det är klättringen som är själva utmaningen är jag faktiskt mer nervös över hur jag ska klara mig utan dush på fyra dagar! Men sånt är väl bara nyttigt att lära sig, man vet ju aldring då kunskaper som dessa kan komma till användning ;)
 
 Det betyder alltså lite annorlunda vappenfirande för mig i år, men jag hoppas att det blir minst lika bra som det skulle bli på det traditionella viset :)
 
En bild på Nora, mig och Ida i klättringsutrustning från förra sommaren.


Packning på g

2015Idag står det packning på schemat och om jag hinner även volleybollsträning. Måste säga att det är en utmaning att packa på det här sättet eftersom jag aldrig tidigare åkt på en klättringsresa (surprise, surprise..) haha. Det är inte alltid jag har med mig pannlampa, fällkniv och klättringsbyxor när jag åket på resa men det ska bli kul att se vad detta blir till. Men nu ska jag återgå till packandet!

Ha en bra tisdag!

 


En bra torsdag

2015Idag har det varit en riktigt bra dag. Det började med att jag öppnade mailen och fick bekräftat för mig att jag har en månads sommaranställning på kommunen. Inte illa va? Klockan 15 hade jag klarat av en fem lektioners lång skoldag utan att varken svimma, somna eller dö av en hostattack. Dessutom hann jag med både buss och tåg vilket resulterade i att jag kom i tid till hygienkompetenstestet. På stationen delade de ut gratis kvarger som passade perfekt då jag inte ätit på 4h. Testet var faktiskt ganska svårt och ett tag var jag riktigt orolig på att jag slösat 30€ i onödan men blev till min stora lycka ändå godkänd! Sedan kunde jag lättad sätta mig på bussen hem igen och känna solens värme genom bussfönstret. Väl hemma fick jag en god middag. Sedan kom jag på att jag varken har läxor eller något annat jobbigt att göra utan kan använda alla dyrbara minuter som består av den här dagen att göra precis vad jag vill. Som grädden på moset kom jag på att: 1. jag börjar först halv tolv imorgon och 2. det är mindre än en vecka tills jag åker på klättringsresa!