Julafton

2015 
09:20 
Jag stiger upp, går i duschen och gör mig färdig för julafton. Detta var årets jul-outfit bestående av en lite julig och röd tröja och svart kjol. 
 
 
11:00
Jag befinner mig på åldringshemmet med ett gäng andra ungdomar för att sjunga julsånger med de äldre. Det här blev tredje året i rad och det känns alltid lika bra att se hur glada de blir av det vi gör.
 
 
12:00
Vi åker till mammas brors nya hus där alla mammas bröder och deras barn är samlade till julgröt på traditionellt vis. Vi började med att se på utlysningen av julfreden.
 
 
12:15
Dags för risgrynsgröt. Med socker och kanel och smöröga. Och mandel. Som jag dock inte fick i år. Så kan det gå...
 
 
12:20 
Sitter kring bordet tillsammans med släkten, lyssnar på riktigt dåliga rim, talar om vad man önskat sig och lyssar på kusinernas väntan på julgubben. Precis som det skall vara.
 
 
15:00
Det blir julkyrka. Hela byggnaden var fullproppad med folk och det var knappt man fick plats i bänken. 
 
 
15:35
God jul måste man ju också önska mommo. Hon fick dessutom några ljus på graven som julklapp.
 
 
15:45 
Dags att åka hemåt för att fira jul där med familjen och farmor och farfar.
 
 
17:45
Julmaten stod på bordet och det var dags att hugga i förrätten.
 
 
18:10
Dags för huvudrätten med lådorna och pappas skinka som var riktigt perfekt i år.
 
 
19:20
Julgubben är seg och ger sig inte i första taget. År efter år har han kommit och påstår att vi varit lika snälla varje gång. Även i år överröste han oss med julklappar.
 
 
20:05
Alla julkappar är öppnade och katten leker bland pappren och snörena. Otroligt fina julklappar i år igen. Tack till alla!
 
 
Resten av kvällen och natten blev det testande av alla julklappar och så småningom drog vi oss till sängs efter en riktigt fin julafton.
 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?