Medeltidsveckan

2016



När jag bokade resan till Gotland visste jag inte att det just den veckan ordnades den årliga Medeltidsveckan där. Men det var ju bara ett plus! Medeltidsveckan lockar varje år en massa människor till den lilla ön för att vara med om en resa tillbaka till Medeltiden.


Många människor som kommer dit ser evenemanget som årets stora höjdpunkt och gör verkligen allt för att se ut som riktiga Medeltidsmänniskor.


Visby är verkligen perfekt plats att ha det på också med den fina gamla muren som fortfarande löper runt staden som kuliss.


Överallt fanns en massa stånd där folk sålde allt från läderbälten till brända mandlar och knäckäpplen.


Det som var så annorlunda med Gotland var att oberonde på vilken kust man befann sig såg man bara vatten överallt. Det fanns liksom inga öar eller någon skärgård överhuvudtaget. 


Här skulle jag inte tacka nej till att ta en morgonlänk då och då.


Utsikten från ett sött litet café i gamla stan.



Vart man än såg hittade man människor i egensydda Medeltidsklänningar.


Vi besökte även Europas största glassbar som faktiskt är strandad på Gotland av alla ställen.


Efter ett svårt val, då det säkert fanns över 100 glassorter att välja mellan, blev det till sist en utsökt kaffee latte-glass som vi delade på i Almedalens fina park.




På kvällskvisten blev vi hungriga och beställde varsinn plankmåltid. Lonny tog en oxfilé medan jag testade på en torskrygg.


När kvällen led mot natt bestämde vi oss för att testa på vad Visbys nattliv hade att erbjuda. Det blev dock ingen höjdare då vi ungefär delade dansgolvet med ett gäng 40 plussare... 








 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG




SPARA?