Julafton

2015 
09:20 
Jag stiger upp, går i duschen och gör mig färdig för julafton. Detta var årets jul-outfit bestående av en lite julig och röd tröja och svart kjol. 
 
 
11:00
Jag befinner mig på åldringshemmet med ett gäng andra ungdomar för att sjunga julsånger med de äldre. Det här blev tredje året i rad och det känns alltid lika bra att se hur glada de blir av det vi gör.
 
 
12:00
Vi åker till mammas brors nya hus där alla mammas bröder och deras barn är samlade till julgröt på traditionellt vis. Vi började med att se på utlysningen av julfreden.
 
 
12:15
Dags för risgrynsgröt. Med socker och kanel och smöröga. Och mandel. Som jag dock inte fick i år. Så kan det gå...
 
 
12:20 
Sitter kring bordet tillsammans med släkten, lyssnar på riktigt dåliga rim, talar om vad man önskat sig och lyssar på kusinernas väntan på julgubben. Precis som det skall vara.
 
 
15:00
Det blir julkyrka. Hela byggnaden var fullproppad med folk och det var knappt man fick plats i bänken. 
 
 
15:35
God jul måste man ju också önska mommo. Hon fick dessutom några ljus på graven som julklapp.
 
 
15:45 
Dags att åka hemåt för att fira jul där med familjen och farmor och farfar.
 
 
17:45
Julmaten stod på bordet och det var dags att hugga i förrätten.
 
 
18:10
Dags för huvudrätten med lådorna och pappas skinka som var riktigt perfekt i år.
 
 
19:20
Julgubben är seg och ger sig inte i första taget. År efter år har han kommit och påstår att vi varit lika snälla varje gång. Även i år överröste han oss med julklappar.
 
 
20:05
Alla julkappar är öppnade och katten leker bland pappren och snörena. Otroligt fina julklappar i år igen. Tack till alla!
 
 
Resten av kvällen och natten blev det testande av alla julklappar och så småningom drog vi oss till sängs efter en riktigt fin julafton.