Sommaren i ett nötskal

2016I måndags började jag skolan igen efter ett långt och skönt sommarlov. Ett sommarlov som tog slut innan det hann börja. Men ett bra sådant i alla fall.
 
Nu börjar mitt tredje och sista år i gymnasiet och jag har bestämt mig för att det också ska bli bra. 
Men före vi ställer in oss på skolarbete och vardag vill jag ännu ta upp sommarens höjdpunkter i ett inlägg.
 
~ Jobb.
Största delen av min sommar har bestått av jobb. De första veckorna jobbade jag på bibban. Lika långtråkigt som vanligt men som tur kunde jag underhålla mig själv med att räkna de återstående uppgifterna i mattakursen jag tentade under min utbytesperiod. Det var ungefär det jag gjorde mina lediga kvällar också. Det, träna och träffa lite kompisar. När det var över hade jag teoriprovet att öva på.
 
~ Norge
Vi åkte på vandringssemester och fick ta del av Norges otroligt vackra natur. Det kommer fler inlägg om den resan, bilder finns så det räcker.
 
 
~ Mera jobb
Fortsatte att jobba efter midsommaren men inte på bibban utan med en helt ny uppgift. Jag skulle nämligen vara ledare på olika läger runt om i Finland. Till det hörde att planera och utföra läger i Helsingfors, på Åland, i Raseborg och i Österbotten. Alla läger hade sin egen charm och alla barn var olika. Men en salig blandning blev det och jag trivdes mycket bra med mitt jobb.
 
~ Renovera köket
Under tiden jag reste runt i Finland rivdes köket här hemma och så småningom kom det nya väggar, golv, skåp och annat man nu har i ett kök. De få dagarna jag var hemma i juli var jag alltså inte hemma eftersom det är ganska svårt att leva i ett hus utan kök. Därför bodde vi under denna tid hos mofa. Så jag sov ungefär 0h i min egen säng under denna månad.
 
 
~ Pieksämäki
När jag var färdig med att hålla läger för barn bar det genast av till Pieksämäki för att bara få vara deltagare på läger istället. Det blev ett lite kortare läger för oss i år men trots det hann vi spela en hel del volleyboll och dessutom, till allas stora förvåning även ta hem andraplatsen i hela lägrets stora volleybollturnering med vårt fina lag OJ.
 
~ Ungdomsläger
Direkt efter finalen tog vi tåget från Pieksämäki till Österbotten där nästa läger gick av stapeln. Då var det dags för ungdomsläger. Som vanligt en härlig gemenskap med trevliga människor. Det går helt enkelt inte att vantrivas där. Samma dag som lägret slutade var det en till volleybollturnering, den här gången med det fancyga namnet The Smashdown. Där tog vi en välförtjänt tredjeplats med laget De Siwa. Här tog volleybollspelandet slut, vilket kändes konstigt efter att ha spelat flera timmar per dag i över en vecka.
 
 
~ Kompishäng
Efter lägret tillbringade jag ännu några dagar i Österbotten. Det blev en övernattning vid Fannys fina villa med några sköna typer, jag våldgästade Wilma för några nätter, vi hade girlsnight hos Edith och jag blev bjuden på 18-årsfest.
 
~ Gotland
Som avslutning på sommaren hälsade jag på fina Lonny som jobbat på Gotland i 6 veckor. Inlägg om det finns nedan.
 
 
 
 DITT NAMN


 DIN MAIL


 DIN BLOGG
SPARA?